Tanquen quatre platges de Barcelona per excés de banyistes

El litoral de la ciutat registra una gran afluència malgrat la falta de turistes

Molts barcelonins han aprofitat el dissabte assolellat per anar a la platja, prendre el sol i banyar-se en el primer cap de setmana en què la ciutat està a la fase 2 del desconfinament. Sense els turistes habituals per a aquesta època de l'any, platges com la Barceloneta o Sant Miquel s'han vist plenes d'usuaris locals. L'ocupació ha sigut molt alta durant el matí i el migdia, i ha anat a l'alça a la tarda fins al punt que s'ha tancat l'accés a quatre platges perquè superaven el 80% de l'aforament permès. Cap a les 17 h s'ha impedit que més banyistes accedissin a les platges del Bogatell i de Nova Icària, i més tard s'han tancat també les de Llevant i Mar Bella. L'accés està controlat amb videosensors i es pot consultar en temps real a la web de platges de l'Ajuntament de Barcelona.

A part de l'absència de turistes, altres moments també recorden que encara no hi ha plena normalitat a Barcelona, com els missatges que sonen regularment per la megafonia, segons informa l'ACN. També hi ha cartells i alguns informadors que recorden als usuaris que cal mantenir la distància de seguretat de dos metres com a mínim entre grups.

La informació de l'ocupació es dona en temps real a través de la web municipal de platges perquè tothom pugui consultar, abans de sortir de casa, on tindrà lloc i on no. Funciona com un semàfor, però amb quatre colors: el verd i el groc permeten l'accés sense restriccions, amb el taronja –que indica una ocupació d'entre el 60% i el 80%– es recomana anar a altres platges i si l'afluència supera el 80% es col·locarà el semàfor vermell per desincentivar qui encara sigui a casa. Segons l'Ajuntament, la capacitat de les platges en el postcovid serà de 25.000 o 38.000 persones, en funció de si la gent hi va de manera individual o en grup.