6 de cada 10 barcelonins segueixen practicant sexe més enllà dels 65 anys

La meitat deixa d'utilitzar protecció a partir de la seixantena, i els més satisfets sexualment són els homes casats, segons l'estudi 'La sexualitat en la gent gran'

" La sexualitat és un gran tabú en la nostra societat, i la sexualitat de la gent gran ho és encara més". Són paraules de la sociòloga Sònia Díaz, una de les autores de l'estudi 'La sexualitat en la gent gran', que l'Associació Serveis Integrals per a l'Envelliment Actiu (SIENA) i el Grup Mémora han presentat aquest dimecres en el marc de FiraGran, el Saló de la Gent Gran de Catalunya.

"La gent gran també practica sexe", ha sentenciat Díaz. Segons l'estudi, elaborat a partir d'enquestes a més de 500 persones, 6 de cada 10 barcelonins segueixen practicant sexe passats els 65 anys. Només un 26,7% assegura oblidar-se del sexe passada aquesta edat. Pel que fa a la freqüència, és "sorprenentment alta", segons la sociòloga. Una de cada tres persones que ha participat en l'estudi ha tingut sexe en el darrer mes. En el cas dels homes, la freqüència és més elevada: un de cada dos homes més grans de 65 han tingut sexe en el darrer mes, mentre que en les dones és una de cada quatre.

L'estudi també aporta altres dades: per al 37% dels enquestats, la sexualitat és el coit, mentre que per al 30,8% és fer-se carícies i petons. Els que estan més satisfets amb la seva vida sexual, d'altra banda, són els homes casats d'entre 65 i 70 anys d'edat. Les persones vídues o solteres són les que menys satisfetes estan.

Menys protecció contra les ETS

Una dada que ha sorprès els investigadors de SIENA pel que fa a la sexualitat de les persones grans és que gairebé la meitat, un 45,5%, creuen que no cal utilitzar protecció per a les seves relacions sexuals. "Les dones ho argumenten amb el fet que ja no es poden quedar embarassades, i els homes afirmen que són persones sanes i amb poc risc de contagiar-se", detalla la sociòloga. Així i tot, Díaz alerta que determinades malalties de transmissió sexual, com la sífilis i la gonorrea, han crescut entre la població de més edat.

A quina edat vas perdre la virginitat? Els teus gens podrien haver-ho decidit per tu