SOCIETAT
Societat 03/12/2011

Cues per patinar a la pista de gel de plaça Catalunya

La polèmica instal·lació impulsada per l'Ajuntament i la Fundació Barcelona Comerç ha obert finalment les portes

Acn
2 min
Pista de Gel barcelona

BarcelonaLa pista de gel de plaça Catalunya ha entrat en funcionament aquest dissabte a les cinc de la tarda, després que ahir se'n posposés la inauguració per un problema elèctric.

A aquella hora una llarga cua ja esperava a les portes de la instal·lació. L'accés a la pista ha estat custodiat per agents de la Guàrdia Urbana per por que es repetissin les protestes d'ahir contra l'entrada en funcionament de la infraestructura.

Aquesta tarda, una quinzena de ciutadans hi han tornat per informar els qui entraven del "dispendi energètic" que suposa la pista i del fet que es tracta de "l'apropiació de l'espai públic per un ús privat".

En una hora de funcionament, almenys 400 persones ja havien patinat a plaça Catalunya. La protesta dels contraris a la pista de gel s'ha produït sense incidents, mentre altres ciutadans anaven accedint al recinte. La cua que s'ha generat a les portes de la instal·lació estava formada majoritàriament per nens acompanyats de les seves famílies. Un cop dins, molts dels adults també s'han animat a calçar-se els patins.

L'entrada a la pista es paga a vuit euros, inclou el lloguer dels patins i els guants i permet patinar sobre el gel durant aproximadament una hora, fet que avui ha provocat una certa aglomeració de gent que esperava al voltant del perímetre per accedir-hi.

La pista de gel instal·lada a plaça Catalunya, batejada amb el nom de 'Bargelona', és la més gran d'Europa, amb unes dimensions de 40x30 metres (1.200 metres quadrats) i l'ocupació de 2.000 dels 3.600 metres quadrats de la plaça. Del total, 200 metres quadrats l'ocupen els vestidors, i 210, una terrassa interior amb cafeteria que disposa d'una part de sòl de goma per als patinadors i una altra per al públic en general.

L'aforament màxim és de 350 a 400 persones, i permanentment hi ha un equip de tres i sis monitors que vigilen i acompanyen els patinadors més inexperts.

La instal·lació funcionarà de dilluns a dijous i diumenges del 3 de desembre al 8 de gener, de 10 a 21 h, mentre que els divendres, els dissabtes i els dies previs als festius s'allargarà fins a les 23 h. El 24 i el 31 de desembre, en canvi, tancarà a les 20 h, i el dia de Nadal obrirà d'11 a 14 h i de 17 a 23 h.

stats