Publicitat
Publicitat

SUCCESSOS

Crema un solar a l'avinguda Icària i onze integrants de tres famílies es queden al ras

El barraquisme torna a fregar la tragèdia amb un altre incendi a BCN

Quasi dos mesos després que morissin quatre romanesos en un solar del carrer Bilbao, onze persones de la mateixa nacionalitat, també barraquistes, van haver de ser desallotjades. La raó: un altre incendi.

La Mija, el Busa, el Dandale, el Pelo, el Titi i el Rasvan feinejaven ahir a la tarda al solar del número 187 de l'avinguda Icària, molt a prop del cementiri del Poblenou i darrere d'uns grans anuncis d'El Corte Inglés i del Volkswagen Polo. Poques hores abans ells i cinc persones més, onze en total, romanesos originaris de Bucarest, havien perdut quasi tot el que havien acumulat des del 2008 vivint en tres barraques després que es declarés un incendi en un dels espais que feien servir per dormir.

Els fets van succeir cap a la una de la matinada, quan es va declarar l'incendi, de manera que els afectats no van tenir temps de reaccionar més enllà de sortir corrents. Tot i que va arribar a explotar almenys una de les tres bombones de butà que tenien al solar, no hi va haver víctimes mortals. Al lloc del sinistre s'hi van desplaçar els Bombers, serveis del Centre d'Urgències i Emergències Socials i agents de la Guàrdia Urbana, que també durant tota la resta del cap de setmana van estar de guàrdia a la porta del solar.

Amb una simple observació de l'interior del solar, de 800 metres quadrats, ahir a la tarda es podia veure clarament la impossibilitat de recuperar res d'un panorama ennegrit: a l'espai, a la part de la tàpia de metall que toca més al carrer Àlaba s'hi acumulaven diaris vells encara no calcinats -les tres famílies feien de drapaires-, però a la part que toca a l'edifici del número 189 de l'avinguda no hi havia res aprofitable. Els onze afectats, que la matinada de diumenge van acceptar l'oferiment dels serveis socials de dormir entre les tres i les set en una pensió, passaran aquesta nit de diumenge a dilluns al solar mateix i calculen que en el termini d'un mes podran tornar a fer vida normal.

Sense perdre l'humor

El Titi i el Rasvan portaven ahir a la tarda la veu cantant quan algú entrava al solar preguntant què farien ara. No havien perdut l'humor però sí que necessitaven " sumo "[diners?] per refer l'espai. Les temperatures ja estiuenques, segons apuntaven els dos homes, eviten una preocupació més gran que els faci plantejar haver de demanar lloc per dormir als serveis socials. Fonts municipals van afegir en aquest punt que els afectats havien rebutjat la possibilitat de passar dues nits més a la pensió com a mesura d'emergència.

Les mateixes fonts municipals van afegir ahir que el solar és de propietat privada i que poca cosa s'hi pot fer si no hi ha una denúncia formal del propietari perquè els afectats es quedin o marxin de l'espai. L'única mesura que pot forçar o fer executar l'Ajuntament de manera subsidiària és la neteja de l'espai, però això, de fet, ja ho estan fent les famílies romaneses amb les seves mans.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de