EDUCACIÓ
Societat 03/02/2011

Els mestres beneeixen l'estratègia de confrontació de la USTEC, que arrasa en les eleccions sindicals

El sindicat, que ha liderat les sis vagues contra l'exconseller Ernest Maragall, obté un 40% dels vots, davant el 31% de CCOO

Isaac Salvatierra
1 min
Mestres voten a l'escola Auró de Barcelona. XAVI BERTRAL

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } USTEC-STEs ha revalidat el lideratge a l'escola pública, després de les eleccions sindicals d'aquest dijous. Amb el 97% escrutat, l'organització sindical ha obtingut 140 representants d'un total de 348 en les deu juntes de personal, una per cada servei territorial. L'àmplia victòria beneeix l'estratègia amb la conselleria d'Ensenyament, que fins ara ha defensat el sindicat, oposant-se al Pacte per l'Educació, a la Llei d'Educació i a la sisena hora. La USTEC ha liderat les sis vagues convocades la legislatura passada contra el ja exconseller Ernest Maragall. La segona força sindical segueix sent CCOO, amb 105 representants.

El procés d'elecció ha variat respecte fa quatre anys. Fins ara s'escollien 176 representants per a quatre juntes de personal provincial. L'increment de delgats permetrà atendre millor el col·lectiu de docents; al conjunt del territori però especialment a Barcelona i l'àrea metropolitana.

L'increment de delegats fa difícil comparar els resultats del desembre de 2006. En percentatge de vots, la USTEC passa del 43% al 40%. CCOO incrementa el suport, del 27% al 31%. La tercera força és el sindicat de professors de secundària ASPEPC, amb 47 delegats, i consolida així la gran pujada de fa quatre anys per les dures crítiques a les reformes de la LOGSE. La UGT, amb 26 delegats, és la quarta força.

Només han anat a votar un 35% dels 74.000 censats. El 2006 la participació va ser del 39% i el 2002 del 51%.

stats