Les beques per les activitats infantils d'oci a Barcelona creixen un 14,5%

Més de 64.800 nens gaudeixen aquests mesos de la campanya de vacances d'estiu 2014

Les beques atorgades a menors que estan inscrits en les diferents activitats d'oci estiuenques de l'Ajuntament de Barcelona, entre les quals figuren colònies, casals, campaments i campus esportius, han crescut un 14,51% en comparació amb l'any passat, arribant a 1,19 milions d'euros. Segons ha explicat la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports i alcaldessa accidental de Barcelona, Maite Fandos, l'import destinat a beques aquest estiu ha experimentat un creixement del 15,14% respecte a l'any anterior.

A falta del balanç final, l'ajuntament preveu que un total de 64.814 menors d'entre 1 i 17 anys s'inscriuran en les diferents activitats d'oci municipals per a l'estiu, gairebé un 4% més que el 2013, mentre creix el nombre d'entitats homologades (un 6,77 %) així com el total d'activitats ofertes (un 15,65 %). Un 11% dels menors que es preveu que s'inscriuran en alguna activitat rebran una beca de forma automàtica. Per complementar les beques, Fandos ha explicat que els serveis socials del consistori han donat entre juny i juliol 509 ajudes addicionals a la beca automàtica per un import de 97.890 euros, encara que ha matisat que fins a la finalització de la campanya estiuenca d'oci infantil no es tindrà la xifra definitiva, que l'any passat va ser de 122.884,24 euros. "Vam dir que cap nen amb necessitats quedaria descobert, i així ha estat", ha celebrat Fandos, que ha explicat que es continuaran atorgant beques fins a setembre.

Les activitats d'oci per a nens i adolescents de la campanya municipal de vacances d'estiu s'agrupen en dos blocs; el d'oci, que inclou casals, guarderies, colònies, campaments, rutes i viatges culturals fora de Catalunya, i el d'esport, amb diferents Campus Olimpia i casals esportiu