Societat 23/06/2012

Dimiteix el bisbe argentí enxampat tocant-se amb una dona a la platja

El prelat, de 57 anys, va assegurar fa uns dies que es tractava d'una amiga de la infància

Efe
1 min

Buenos AiresEl bisbe argentí enxampat amb una dona a la platja ha acabat dimitint. Fernando María Bargalló, de la diòcesi argentina de Merlo Moreno, ha plegat del seu càrrec després que sortissin a la llum unes fotos on se'l veu amb actitud afectuosa amb una dona en una platja de Mèxic.

El prelat ha presentat la seva renúncia davant la Nunciatura Apostòlica, la representació del Vaticà a la capital argentina, segons ha informat el diari 'Clarín', de Buenos Aires.

Dimecres passat, el bisbe havia admès en un comunicat que era ell qui apareixia en les fotos publicades dimarts a la premsa local, però va assegurar que la dona que l'acompanyava era només "una amiga de la infància".

Bargalló va demanar, a més, perdó per si l'escàndol havia donat lloc a "males interpretacions" i va dir que estava "totalment compromès amb Déu i amb l'Església".

Les fotos mostraven el religiós, de 57 anys, en un platja de Mèxic al costat d'una dona, a la qual abraçava en alguna de les imatges, preses a principis del 2011.

Bargalló era bisbe de Merlo Moreno, una populosa diòcesi de la perifèria de Buenos Aires, des del maig del 1997. Fins l'any passat va ser president de Càritas Argentina i actualment tenia la mateixa responsabilitat a Càritas Llatinoamericana.

stats