Policial
Societat 30/04/2012

8.000 agents blindaran Barcelona durant la reunió del BCE

Els 4.500 mossos d'esquadra i els 3.500 agents dels cossos estatals estaran dirigits des de dos centres de comandament diferents

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl dispositiu de seguretat que blindarà la ciutat de Barcelona els dies 2, 3 i 4 de maig, amb motiu de la reunió del consell de govern del Banc Central Europeu (BCE), estarà format per uns 8.000 agents dels diversos cossos de seguretat.

Als 4.500 agents dels Mossos d'Esquadra, el ministeri d'Interior hi afegirà 2.300 homes del Cos Nacional de Policia (CNP) i 1.200 guàrdies civils.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat avui que la policia autonòmica serà la responsable de vetllar per l'ordre públic als carrers, mentre que la policial nacional vigilarà els edificis en els quals es desenvoluparan els actes relacionats amb la cimera i la Guàrdia Civil s'encarregarà del control fronterer, tant als punts terrestres com als aeroports de Barcelona i Girona.

El dispositiu policial estarà dirigit pel conseller Puig i pel secretari d'estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, que "compartiran decisions", segons Puig, però que dirigiran les seves respectives forces de seguretat des de dos centres de comandament separats. El conseller ha explicat a 'Els matins' de TV3 que "el ministeri ha preferit tenir el seu propi centre de comandament", però ha assegurat que els dos punts de control estaran "enllaçats" en tot moment.

stats