SANITAT
Societat 19/02/2012

Boi Ruiz nega que els serveis d'urgències estiguin col·lapsats

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que cap servei d'urgències està col·lapsat a Catalunya i que els temps d'espera no han augmentat, en resposta a les queixes realitzades en aquest sentit per alguns alcaldes

Efe
1 min

BadalonaBoi Ruiz, que ha inaugurat els nous espais d'urgències de l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), acompanyat de l'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol (PPC), ha dit: "En temes de salut demanaria que tothom governi amb responsabilitat i no es creïn expectatives negatives en els ciutadans. Les eleccions ja han acabat".

El conseller ha afirmat que "mentre no es demostri el contrari el sistema sanitari català no s'ha trencat".

No obstant això, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Núria Parlon, ha sol·licitat una reunió amb el conseller per tractar sobre "el col·lapse" que durant els últims dies està patint el servei d'urgències de l'Hospital de l'Esperit Sant.

Boi Ruiz ha inaugurat avui la segona fase de les obres de les urgències de Can Ruti, amb un cost total de prop de 22 milions d'euros, el pressupost de les quals va a càrrec del Servei Català de la Salut (SCS).

Els nous espais entraran en funcionament el pròxim 1 de març, mentre que el nou heliport de l'hospital, que ocuparà 800 metres quadrats, ho farà abans de l'estiu.

Segons el conseller de Salut, ara s'iniciaran les obres de la tercera fase, que està previst acabin durant el 2013.

El total del projecte de remodelació de Can Ruti afecta més de 13.000 metres quadrats, 1.500 dels quals són de nova construcció.

Durant la visita del titular de Salut, uns 50 treballadors del centre s'han concentrat en protesta per les retallades i demanant la dimissió del conseller.

stats