SANITAT
Societat 24/05/2012

Boi Ruiz: "A Catalunya no s'han vulnerat els drets de cap ciutadà en l'atenció sanitària"

El conseller ha reaccionat així a l'informe anual d'Amnistia Internacional que ha alertat que les retallades en àmbits com l'educació o la salut estan vulnerant els drets humans

Acn
2 min
Boi Ruiz, durant la presentació del Fòrum IMHealth

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha garantit aquest dijous que a Catalunya "no s'ha vulnerat cap dret" i que "cap ciutadà pot dir que no ha estat atès o que ha perdut els drets que li confereix el sistema sanitari universal". El conseller ha reaccionat així a l'informe anual d'Amnistia Internacional que ha alertat que les retallades en àmbits com l'educació o la salut estan vulnerant els drets humans.

El conseller ho ha dit després d'inaugurar el fòrum MIHealth, que té l'objectiu que, durant tres dies, professionals del sector debatin propostes innovadores que permetin revisar l'actual sistema sanitari per "millorar la seva organització" i aconseguir "el canvi de model necessari". "A Catalunya no s'ha vulnerat ni un sol dret de cap ciutadà", ha assenyalat. Ha afegit també que molts països europeus apliquen el copagament a diferents serveis sanitaris i que no per això donen la sensació que vulnerin els drets dels ciutadans.

En aquest context, Ruiz ha volgut remarcar que les retallades no interfereixen en "el volum, la dinàmica i la temàtica de la recerca biomèdica a Catalunya" i ha defensat que una cosa és parlar de l'endarreriment en l'atenció d'alguns pacient o de l'augment de les llistes d'espera i l'altre és parlar de drets.

Congrès MIHealth

El conseller ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la primera edició del MIHealth Forum, Health Management & Clinical Innovation, que té lloc els dies 24 i 25 de maig de 2012 al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona. L'objectiu és crear un espai de debat que permeti l'intercanvi de coneixement i experiències sobre la innovació organitzativa i tecnològica de futur de la sanitat. S'espera que durant dos dies es debatin propostes innovadores que permetin un replantejament de l'actual estructura dels serveis sanitaris. El repte passa per oferir una major qualitat assistencial sense augmentar els pressupostos dels centres i els sistemes sanitaris.

El fòrum compta amb la col·laboració de més de quaranta institucions i associacions del sector sanitari i amb més de setanta ponents experts internacionals.

stats