Societat 12/01/2012

La boira s'escampa per moltes comarques

Una llevantada podria fer acabar els dies d'anticicló a l'inici de la setmana que ve

Miquel Bernis
2 min
Granollers aquest matí // @miquigti

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Dia a dia la humitat i l'estancament de l'aire són cada cop és més grans, i més enllà d'Osona i del pla de Lleida avui la boira s'ha començat a fer present ja en àmbits com el Vallès, el Gironès, la Selva i el Penedès, una boira força espessa en alguns trams de l'AP-7 que ha arribat a reduir la visibilitat fins als 50 m a l'aeroport de Girona. Al llarg del matí aquestes boires s'aniran trencant, però un dia més tot fa pensar que no s'aixecarà a la Depressió Central. A Pamplona, per cert, el dia també hi ha començat amb boira gebradora i -2 graus. Caldrà veure com evoluciona de cara al vespre per al partit Osasuna-Barça.

Avui també hi haurà més intervals de núvols baixos a prop de mar, i tot plegat farà que la sensació d'hivern sigui una mica més intensa que els dies anteriors, no només al matí, sinó també al migdia. A curt termini, però, hi haurà pocs canvis; els dies vinents en general hi haurà més sol que núvols, i el més probable és que les boires no s'aixequin durant tot el cap de setmana.

Atents, però, a dilluns, perquè els mapes del temps dibuixen avui una borrasca important que deixaria pluja a moltes comarques, sobretot prop de mar. Seria una borrasca de llevant que faria ploure amb moltes ganes al País Valencià i que també deixaria xàfecs més dispersos a Catalunya i a les Illes. Aquest pronòstic encara pot variar molt fins dilluns, però sembla clar que l'atmosfera s'inestabilitza, i que sense poder acotar ni on, ni si molt o poc, la setmana que ve començarà amb pluja i neu.

Podeu compartir fotos i avisos sobre la boira a la Méteo Social. Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats