Societat 07/01/2011

La boira sorprèn alguns indrets de costa

El dia ha començat amb molt mala visibilitat a molts indrets, fins i tot al litoral

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaLa boira ha aparegut per sorpresa aquest matí en indrets on no és gens habitual. Moltes comarques prelitorals i algunes de costaneres han començat el dia amb molt mala visibilitat i fins i tot amb bancs de boira tancada. N'hi ha hagut o n'hi ha encara al Barcelonès, al Garraf, al Maresme i també a diversos punts de la Costa Brava, i a l’aeroport del Prat la visibilitat és molt reduïda, no s’hi veu més enllà dels 300 metres.

No és estrany veure boira a la costa algun dia a l’any però el que sí que és estrany és que hi aparegui en ple mes de gener, ja que es tracta d’un fenomen més propi de la primavera. Tot plegat és culpa de la brusca entrada d’aire càlid i humit que està fent que el fred sigui molt moderat aquests dies. Quan la massa d’aire calent es troba amb el mar, que encara és molt fred en aquesta època, produeix la condensació que genera aquesta boira tan espessa.

També en llocs on és més habitual, com el pla de Lleida, avui la boira és molt densa, després d’una tardor en què ha aparegut menys dies del que és normal.

stats