Societat 08/02/2011

Boires i boirines en indrets poc habituals

La mala visibilitat dificulta el trànsit més del que sol ser habitual. Al Vallès en alguns trams no s’hi veu més enllà dels 150 metres

Miquel Bernis
1 min
Imatge d'aquest matí de la càmera web que l'Institut de l'Ebre té al Mont Caro, als Ports.

BarcelonaLa boira s’ha escampat aquest matí per moltes comarques de la meitat est del país, la meitat que menys l'acostuma a veure. Venint de mar ahir al vespre ja va començar a reduir la visibilitat a molts indrets de costa i prelitoral i aquest matí és tancada fins i tot al Vallès o en alguns indrets del Baix Llobregat. Tot plegat està afegint més complicacions del que és habitual al trànsit, sobretot a l'AP-7 on la visibilitat en alguns trams del Vallès és inferior als 150 metres. A diferència dels dies anteriors la jornada també ha començat amb boira al pla de Lleida i a diferents comarques interiors.

Els aeroports tenen per ara una visibilitat molt raonable que no complica les operacions. On n’hi ha menys és a Reus (2 km) i al Prat (3 km). A diferència d’ahir als aeroports de les Illes la visibilitat és bona tot i els intervals de núvols.

Amb el pas de les hores la boira s’anirà fent més alta i al migdia s’obriran moltes clarianes. Les boires costaneres són un fenomen molt habitual dels mesos de febrer i març, quan el mar arriba a la seva temperatura més baixa. Les primeres entrades d’aire càlid hi contrasten molt i provoquen que la condensació sigui fàcil.

stats