Societat 11/02/2016

Troben una persona morta dins d’una barraca incendiada a Gavà

Es tracta d'uns terrenys abandonats a tocar de l'antiga discoteca Silvi's, famosa els anys 70 i 80 a la ciutat

Josep Ferrer
2 min
Investiguen la zona on han trobat una persona morta/ Alejandro García/ EFE

GavàEls Bombers de la Generalitat han trobat aquest matí el cos sense vida d’una persona a l’interior d’una barraca que s’ha incendiat i que estava situada en uns terrenys privats abandonats a tocar de l’antiga discoteca Silvi’s de Gavà. Els Mossos d’Esquadra, que encara no han identificat a la víctima i no se sap si era home o dona, estan investigant l’origen del foc i les causes de la mort.

L’avís de l’incendi l’ha donat la Policia Local de Gavà a les 9:19h. En l’extinció hi ha treballat cinc dotacions de bombers que en arribar s’han trobat amb la coberta de la barraca esfondrada. En controlar les flames i poder accedir a l’interior s’han trobat amb el cos sense vida d’una persona. També s'han localitzat matalassos, bombones de butà i diversos estris, signes evidents que allà hi vivia gent de forma permanent.

De fet amb les imatges preses per Google Maps es poden veure elements que denoten que en aquest solar abandonat s’hi residia de forma habitual. Fins i tot hi ha una gran piscina rodona inflable de color blau. Veïns del barri de Gavà Mar han indicat que sovint s’hi veia gent a dins la barraca. Un d’ells explica que en una ocasió, circulant en bicicleta per allà, de cop i volta es va obrir una de les portes i van veure un home assegut fent les seves necessitats.

La barraca incendiada en la mateixa zona on hi havia hagut la discoteca Silvi’s tot i que sembla que els propietaris serien diferents segons han indicat fonts de l’Ajuntament de Gavà. Inaugurada l’any 1970 i promoguda per Silvestre Falguera Guil, d’on li ve el nom, Silvi’s, freqüentada per un públic de classe mitjana-alta, va ser una discoteca molt popular a la dècada dels anys 70 i 80 del segle passat. En ella hi van actuar artistes com Peret, Guillermina Mota, Josep Guardiola, Pere Tàpies, Ramon Calduch, El Príncipe Gitano o Lone Star. L’any 1981 va ser reformada per convertir-la en una nau aterrada en mig de la pineda de Gavà.

stats