Successos
Societat 05/08/2011

Els Bombers rescaten un grup d'escoltes atrapats al Pedraforca per una tempesta

Tot i que no hi ha cap ferit de gravetat, alguns infants tenen símptomes d'hipotèrmia i cops lleus. El grup el formaven onze monitors i disset nens d’entre 7 i 11 anys

Acn
1 min

SaldesUn grup de disset nens d'entre 7 i 11 anys i onze monitors ha hagut de ser rescatat després de veure's sorprès per una forta tempesta que ha caigut aquest divendres sobre el cim del Pedraforca, al municipi de Saldes (Berguedà). Un monitor de la colla d'Escoltes de Badalona i de Sant Adrià de Besòs ha trucat als Bombers de la Generalitat a les quatre de la tarda i els ha alertat que el seu grup s'ha vist sorprès per una forta tempesta i que no podia continuar el descens del Pedraforca, on havien anat a passar el dia. Els Bombers han evacuat els nens i els monitors fins al refugi Lluís Estasen. Tot i que no hi ha cap ferit de gravetat, alguns infants tenen símptomes d'hipotèrmia i cops lleus.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat tres helicòpters i tres dotacions terrestres que han localitzat els nens i els han evacuat fins al refugi Lluís Estasen. El personal mèdic i efectius del refugi atenen els nens, alguns dels quals presenten símptomes d'hipotèrmia i cops lleus, i els han facilitat mantes i beguda calenta per recuperar la temperatura. Un cop recuperats, el grup ha estat evacuat fins al Centre Cívic de Saldes.

stats