Societat 27/01/2011

La borrasca es queda fins el cap de setmana

Aquest divendres nevarà amb ganes al Pirineu però fora d'aquest àmbit pràcticament tot serà pluja.

Miquel Bernis
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La pertorbació ja és sobre nostre i durant les pròximes hores anirà deixant ruixats sobretot a les comarques costaneres i a les regions del Pirineu més pròximes al mar. A les Illes fins i tot hi cauran aiguats sobtats de més de 30 litres per metre quadrat.

La part més activa de la borrasca però no arribarà fins aquest divendres a la tarda, serà el moment en que plourà i nevarà a més indrets i els ruixats seran més abundants. La neu s'escamparà gairebé per totes les cotes del Pirineu però fora d'aquest àmbit pràcticament només hi plourà. En aquest sentit Meteocat ha emès avui un avís de situació de risc per neu, davant la previsió que la neu acumuli més de 10 centímetres en cotes superiors als 900 metres, un nivell que inclou per exemple algunes de les capitals de comarca del Pirineu. L'avís fa referència a tota la serralada i a àmbits pròxims com les Guilleries, el Collsacabra o el Montseny.

El cap de setmana no serà tan fred com l'anterior però les temperatures baixaran una mica respecte els valors d'avui. Començarà encara amb molts núvols i algun ruixat aïllat al Pirineu i a l'Empordà però el diumenge s'obriran força més clarianes. Els últims mapes dels temps apunten a més borrasques per la setmana que ve, amb llevant, força pluja i neu.

stats