Tornen les festes etíliques a Magaluf: un vídeo escandalitza la premsa britànica

Mitjans anglesos publiquen les imatges de joves bevent i despullant-se per aconseguir consumicions a canvi

Tot igual a Magaluf. Tot i el canvi de normativa per combatre el descontrol, segueixen les festes etíliques. Comença la temporada i la localitat mallorquina torna a ser notícia a la premsa anglesa, aquesta vegada, per un vídeo que mostra diversos joves practicant jocs etílics i noies despullant-se per aconseguir 'chupitos' d'alcohol gratis.

"La nova llei de l'alcohol de Magaluf burlada per les empreses d'oci britàniques mentre noies es despullen per aconseguir 'chupitos' d'alcohol gratuïts", titulava aquesta setmana el ' Daily Mirror', que explica que les imatges enregistrades son d'una 'Festa de la lluna plena' on s'anunciava que hi hauria alcohol, drogues i sexe.

La notícia també surt al diari ' The Sun', que destaca que en el vídeo les imatges "impactants" mostren " britànics adolescents fent cua" perquè els aboquin " quantitats perilloses d'alcohol" directament a la gola.

Aquestes pràctiques es fan durant les anomenades ' excursions etíliques', que estan molt restringides per la nova ordenança municipal de Calvià, que va entrar en vigor l'estiu passat. A més de regular aquestes 'excursions', prohibeix beure alcohol al carrer o anar semidespullat, així com incitar a accions de risc com el ' balconing'.

L'ordenança municipal va ser modificada després que fa dos estius s'encenguessin les alarmes pel descontrol de la festa a Punta Ballena arran del polèmic vídeo del  'mamading', on una noia britànica practicava 24 fel·lacions en pocs minuts per aconseguir alcohol en un establiment.