Es detecta un brot a l'Hospital Sant Joan de Reus amb 26 casos positius de covid-19

Afecta els pacients i treballadors ingressats a la planta de medicina interna i al sociosanitari

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha notificat un brot de coronavirus amb 26 casos confirmats, segons ha informat el departament de Salut en un comunicat i recull l'ACN. Segons la conselleria, aquest brot afecta els pacients ingressats a les plantes de medicina interna i sociosanitari del centre, així com quatre treballadors. En concret, hi ha 14 casos en l'àmbit sociosanitari i 12 a medicina interna i és per això que des del centre s'ha decidit que durant els 15 dies vinents no podran haver-hi acompanyants amb els pacients ingressats en aquestes àrees de l'hospital.  

Salut imposa restriccions a Reus per aturar l'auge de contagis

Segons informa Salut, a la planta del sociosanitari es va detectar el primer cas en una persona que va presentar símptomes compatibles amb covid-19 i que, un cop va sotmetre's a la PCR, va donar positiu. El centre va decidir fer tests a tots els pacients que estaven ingressats en aquella planta i van diagnosticar-ne 14 casos positius més, dels quals 12 no tenien símptomes. Pel que fa a la planta de medicina interna, el primer cas es va detectar el 19 d'agost i cinc dies més tard, se'n van confirmar dos més. Va ser l'endemà quan es va decidir fer PCRs als pacients ingressats a la planta i gràcies a això es van detectar quatre casos positius més que tenien problemes respiratoris. Una setmana més tard es va repetir el cribatge i es van confirmar set casos nous, si bé cap presentava símptomes. 

Per evitar la propagació del virus, el centre ha restringit les visites en aquestes dues plantes, mentre que a la resta del centre, excepte en casos puntuals, es manté la presència d'un acompanyant per pacient en horari restringit (de 9 a 13 hores).

Igualada dobla els casos de covid-19 confirmats en una setmana

Els casos positius confirmats de covid-19 a Igualada s'han quasi duplicat en una setmana. Segons dades de l'ajuntament, s'ha passat de 36 a 67 casos. Per aquesta raó l'alcalde, Marc Castells, ha fet aquest dimecresuna crida a extremar la prudència i ha demanat explícitament que s'evitin les trobades familiars per evitar "el risc de contagi". Castells també ha explicat que l'increment dels casos ha anat lligat a la realització de més proves PCR, un fet que ha permès detectar "més positius asimptomàtics". L'Hospital d'Igualada manté la tendència "positiva" de les darreres setmanes: ara per ara hi ha vuit persones ingressades, una d'elles a l'UCI.