Dues residències universitàries confinades per brots de covid a Barcelona

Aleu i Penyafort sumen més de 60 contagiats i prop de 175 estudiants en quarantena

Els brots de coronavirus en dues residències d'estudiants sumen més de 60 contagiats i prop de 175 persones en quarantena, segons les últimes dades del Departament de Salut. En concret, la Residència Aleu té 16 positius de coronavirus registrats i 26 estudiants en quarantena, i el col·legi major Penyafort de Barcelona té comptabilitzats 48 casos positius i 150 persones en aïllament, segons dades del 10 d'octubre. La gran majoria de casos són asimptomàtics i només algun dels estudiants ha presentat algun petit símptoma. Els joves hauran d'estar tancats a les seves habitacions fins al 20 d'octubre, ja que la quarantena va començar a comptar des d'aquest dissabte. A part d'aquests 150 estudiants, 150 més eren fora del complex perquè havien tornat a casa seva a passar el pont i hauran de complir el confinament als seus llocs d'origen. 

Davant aquesta situació, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat reduir la interacció social. "Malgrat es viu en un determinat lloc, reduint la socialització evitaríem casos com aquests", ha assegurat Vergés.

El Govern demana "sacrificar l'activitat social" i anuncia noves mesures per als pròxims dies

Segons la directora del centre, els estudiants estan "tots tranquils" i ha comentat que quan se'ls ha emplaçat a tancar-se a les seves habitacions han obeït sense cap problema. "Tothom està reaccionant de manera molt positiva", ha afegit Lavado, en referència tant al personal, que s'ha ofert a treballar aquest cap de setmana, com al rectorat, que s'ha posat a disposició del col·legi major. Així mateix, la directora ha volgut agrair el suport de Salut Pública i del CAP de les Corts, per tot el suport que ha rebut el centre, que allotja alumnes de la UB i d'altres universitats.

Durant aquest cap de setmana, 200 alumnes eren dins de l'edifici i 150 n'havien sortit dijous o divendres per passar el cap de setmana llarg a casa. Aquests últims hauran de passar el confinament als seus llocs d'origen i no podran tornar al col·legi major fins al dia 20.

Lavado ha assenyalat que en els col·legis majors com el que ella dirigeix no es poden fer grups bombolla, com a les escoles, ja que, tot i que hi conviuen fins a 350 persones, cada una d'elles es relaciona amb diferents grups a fora perquè estudien carreres diferents o fan activitats diferents, com teatre o algun esport, i hores després alguns d'ells coincideixen amb altres joves a la residència de nou. "Al final tothom acaba tenint contacte amb un altre grup", ha subratllat la directora.