Deu afectats per un brot de sarna a l'hospital de Sant Pere de Ribes

Un dels casos s'ha detectat en un pacient i els altres nou en treballadors del centre, i ja s'han activat mesures preventives

Deu persones, un pacient i nou treballadors, han estat afectades fins ara per un brot de sarna a l'Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes. El Servei de Vigilància Epidemiològica del Barcelonès Sud està fent el seguiment i ja ha adoptat mesures de vigilància exhaustiva per a pacients i treballadors, i un tractament preventiu de les persones exposades. 

Segons ha informat el departament de Salut, la xarxa de vigilància epidemiològica de Catalunya (XVEC) va ser notificada sobre el brot el 30 de gener passat. 

La sarna, o escabiosi, és una parasitosi de la pell causa per l'àcar 'Sarcoptes scabiei'.  Aquesta malaltia parasitària acostuma a manifestar-se amb erupcions de picors intenses ocasionades pels àcars femella adults que excaven túnels a la part superficial de la pell. La picor acostuma a intensificar-se durant la nit.

Què és la sarna? Com es contagia i com es tracta?

El període d'incubació varia entre les dues i les sis setmanes i habitualment es transmet per contacte personal pròxim i prolongat amb la pell d'una persona afectada.

Més continguts de