Societat 27/09/2011

MouTV... al metro de Barcelona, i hilaritat a Twitter

"MouTV, la televisió que s'engega amb el dit" és una de les moltes aportacions que han fet els tuitaires després que avui l'alcalde de Barcelona hagi estrenat el nou servei televisiu al transport públic

Albert Balanzà
2 min

BarcelonaTransports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat avui MouTV, un nou sistema d'informació de servei per als usuaris del metro i l'autobús a través de pantalles de vídeo. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit avui a l'estació de metro de Trinitat Nova la presentació d'aquest canal d'informació, del qual ha dit que "acosta el servei a les persones i ofereix resposta a les necessitats de la gent". Trias ha assegurat que "els serveis sense informació no funcionen" i ha posat MouTV com a exemple que Barcelona "vol ser referent en tot", en especial en l'aplicació de la tecnologia, i també que és capaç de fer-ho de forma sostenible i buscant la col·laboració publicoprivada.

Però el debat a la xarxa no l'han suscitat aquestes paraules de Trias sinó el nom del nou mitjà de comunicació, que ràpidament s'ha vinculat irònicament a l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho àlies Mou. A través del hashtag #Moutv i #programesMoutv la xarxa s'ha omplert de missatges com "la TV on fan teatre, et posen el dit a l'ull i no paren de queixar-se" o adaptacions més o menys afortunades de programes de televisió.

En acabar aquest any hi haurà més de 1.200 pantalles i projectors distribuïts per tota la xarxa de metro i autobús, amb una previsió de més de 2.000 a final del 2012. Actualment MouTV es pot veure en monitors de 19 polzades a l'interior de 48 autobusos, en 31 andanes de metro dotades de projectors i pantalles de gran format, en 126 pantalles planes de 32 i 42 polzades situades en altres andanes, i en un videomosaic de pantalles de 4 x 2,25 metres a l'estació d'Espanya de la línia 1. A més, es pot seguir la programació als 30 monitors de 15 polzades d'un tren experimental que circula per la línia 3, en què han viatjat els assistents a la presentació. També es pot veure a 340 punts de les xarxes de TMB i es projecta sobre la paret del túnel a l'estació de Passeig de Gràcia i a les pantalles de l'interior d'un autobús de la línia 16.

stats