Successos
Societat 01/02/2021

Els Mossos investiguen el caçador que va ferir d'un tret un ciclista per una imprudència greu

La víctima ha perdut un dit d'una mà i està ingressat greu al Trueta de Girona

ARA
2 min
Una ambulància del SEM

BarcelonaEls Mossos investiguen el caçador que dissabte va ferir d'un tret un jove ciclista que circulava per un camí forestal a Massanes, a la comarca de la Selva, com a presumpte autor d'un delicte de lesions per imprudència greu, mentre que els Agents Rurals han afegit a aquesta causa el responsable del terreny.

Segons confirmen aquests dos cossos, els fets van passar cap a les 12.30 hores de dissabte a l'àrea privada de caça situada al Collet del Mascle, prop del turó dels Dròpols, durant una batuda de senglars. L'investigat, un home de 53 anys i veí del municipi, va disparar en direcció al camí proper. La bala va impactar contra la mà i el quàdriceps d'un jove de 22 anys que passava amb bici per una pista forestal apta per a la circulació de vehicles de motor.

El noi va ser atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que el va recollir i traslladar en l'helicòpter a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on va ser intervingut d'urgència. Segons han informat fonts del centre, la víctima continua ingressada en planta amb lesions greus a la cama i l'amputació parcial d'un dit d'una mà.

L'investigat era el cap de la batuda que s'havia organitzat per caçar porcs senglars i tenia tots els permisos per dur a terme l'activitat. L'ajuntament de la localitat va confirmar que s'havien fet els tràmits per tancar els camins i que hi havia senyals que alertaven de la presència de caçadors, tot i que no hi havia elements físics que impedissin o dificultessin el pas, quan aquest tancament “efectiu” és una de les condicions de l'ordre de vedes per fer ús dels camins públics i privats durant el transcurs d'una batuda, informa Efe.

Per aquest motiu, es va estendre acta de denúncia per una infracció administrativa greu al responsable de l'àrea privada de caça, que pot representar una sanció d'entre 1.001 i 3.000 euros. El caçador va disparar des de molt poca distància en direcció al camí amb la mala fortuna que va ferir el jove que anava amb bici des d'uns 50 metres de distància.

Disparar en o cap a un camí està rotundament prohibit, la distància de seguretat és de 25 metres, però si es disposa del permís per tancar-lo és possible, perquè el seu ús públic queda interromput.

stats