Indignació a la xarxa pels cadells de gos que algú va llençar a una bassa de quitrà

Milers de retuits testimonien el malestar pel cas de maltractament animal. Dos dels gossos es recuperen satisfactòriament

Tres cadells llençats en una bassa de quitrà. Va ser una de les notícies d'aquest diumenge, però la imatge dels animals amb el cos ple de quitrà no s'ha esborrat: milers de persones han portat fins a la xarxa la seva indignació pel cas, una nova i macabra forma de maltractament animal.

Qui va donar a conèixer el cas va ser Tere Sánchez, regidora de l'Ajuntament de Cartagena.  El seu post a Facebook ha estat compartit més de 8.000 vegades, i  la piulada on la Guàrdia Civil informava del cas i demanava la col·laboració ciutadana per trobar el responsable o responsables de l'agressió ha estat retuitejada més de 5.700 vegades. Twitter i Facebook han estat, a més dels comentaris dels diaris, el vehicle que han fet servir milers de persones per canalitzar la incredulitat i la indignació pel cas.

Els tres animals, una barreja de gos coniller i llebrer, van ser trobats per uns veïns dissabte a la nit en una bassa plena de quitrà, de la qual intentaven sortir infructuosament. Els veïns es van posar en contacte amb una protectora d'animals, que els va rescatar. El seu estat era molt delicat, no només perquè tenien el cos cobert de petroli i la boca segellada, sinó perquè s'havien empassat quitrà. Un d'ells va haver de ser sacrificat. Els altres dos van ser netejats durant hores, una tasca difícil i laboriosa, feta amb aigua calenta i rentavaixelles, un mètode proposat per veterinaris gallecs, malauradament experts a fer marxar petroli d'ocells.

Els dos animals que van sobreviure es recuperen satisfactòriament a El Portalico, la societat protectora d'animals que els va rescatar i tractar. Fons de l'associació han assegurat aquest dilluns que els animals caminen i estan contents, i que les analítiques fetes mostren que el seu estat de salut és bo.

Qui no ha estat trobat encara ha estat el responsable o responsables de llençar els animals a la bassa. El maltractament animal és castigat pel Codi Penal amb penes de fins a 18 mesos de presó.