METEOROLOGIA

El risc de nevades a cotes baixes es manté fins avui al migdia

Les cadenes només són obligatòries per circular per tres carreteres

La neu podria arribar fins els 500 metres en un dia que es preveu més fred i pluja a les comarques gironines. Es recomana als conductors que extremin la prudència a les carreteres.

Després de dos dies de força complicacions a la xarxa viària del Pirineu i Prepirineu, les cadenes només són obligatòries aquest diumenge per circular per tres carreteres. Segons informa el Servei Català del trànsit (SCT), calen elements de seguretat a la BV-5307 entre el Montseny i Seva, a la GIV-4082 entre Alp i La Molina i a la GI-400 entre Alp i Toses.

Les nevades, de moment, no han estat gaire importants, excepte a alta muntanya. Tot i això, continua activada l'alerta del Neucat perquè avui La cota de neu podria baixar fins als 600 metres i les nevades poden deixar acumulacions de més de 5 centímetres en cotes superiors als 700 metres i més de 20 centímetres per sobre dels 1.000 metres. Les comarques on el risc de nevades és més alt (de probable -de 30 a 70%- a molt probable -més del 70%-) són la Cerdanya, el Berguedà, el Solsonès, el Ripollès, Osona, la Garrotxa, el Vallès Oriental, la Selva i l'Alt Empordà. A les comarques de Girona podrien caure algunes precipitacions al llarg del dia.

Més continguts de