METEOROLOGIA
Societat 30/01/2011

Les cadenes només són obligatòries per circular per tres carreteres

La neu podria arribar fins els 500 metres en un dia que es preveu més fred i pluja a les comarques gironines. Es recomana als conductors que extremin la prudència a les carreteres.

Acn
1 min

BarcelonaDesprés de dos dies de força complicacions a la xarxa viària del Pirineu i Prepirineu, les cadenes només són obligatòries aquest diumenge per circular per tres carreteres. Segons informa el Servei Català del trànsit (SCT), calen elements de seguretat a la BV-5307 entre el Montseny i Seva, a la GIV-4082 entre Alp i La Molina i a la GI-400 entre Alp i Toses.

Les nevades, de moment, no han estat gaire importants, excepte a alta muntanya. Tot i això, continua activada l'alerta del Neucat perquè avui La cota de neu podria baixar fins als 600 metres i les nevades poden deixar acumulacions de més de 5 centímetres en cotes superiors als 700 metres i més de 20 centímetres per sobre dels 1.000 metres. Les comarques on el risc de nevades és més alt (de probable -de 30 a 70%- a molt probable -més del 70%-) són la Cerdanya, el Berguedà, el Solsonès, el Ripollès, Osona, la Garrotxa, el Vallès Oriental, la Selva i l'Alt Empordà. A les comarques de Girona podrien caure algunes precipitacions al llarg del dia.

stats