Prendre 3 o 4 tasses de cafè al dia podria ajudar a prevenir infarts, segons un nou estudi

La investigació, feta per científics sud-coreans, conclou que una quantitat moderada de cafè redueix la presència de calci a les artèries coronàries, un element considerat responsable de l'arteriosclerosi

Prendre entre tres i quatre tasses de cafè al dia podria reduir el risc d'infart per obstrucció arterial, segons un estudi realitzat per científics sud-coreans entre població local i publicat aquest dilluns a la revista especialitzada britànica 'Heart'.

L'equip de científics, que pertanyen a l'hospital Kangbuk Samsung de Seül, conclouen que una quantitat moderada de cafè redueix la presència de calci a les artèries coronàries, un element considerat responsable de l'arteriosclerosi.

Els científics apunten, però, que cal fer més estudis per confirmar la seva tesi i determinar l'explicació biològica dels suposats efectes del cafè a l'hora de prevenir l'obstrucció de les artèries.

La investigació es va fer sobre una mostra de més de 25.000 homes i dones sud-coreans amb una edat mitjana de 21 anys i sense símptomes de malalties cardiovasculars.

L'arteriosclerosi, que consisteix en l'acumulació de lípids a la paret vascular, pot causar l'estrenyiment i enduriment de les artèries, la qual cosa pot formar coàguls de sang que podrien desencadenar un vessament cerebral o un infart.

Així, la ràtio de calci a les artèries de les persones que beuen entre tres i quatre tasses de cafè al dia és un 10% menor que en les persones que prenen entre una i tres tasses, i gairebé un 20% més baix en comparació amb els que en beuen menys d'una, segons l'estudi dels científics sud-coreans.

"Les evidències suggereixen que el consum de cafè podria mantenir una relació inversa amb el risc de malalties cardiovasculars", conclou l'informe publicat a la revista britànica.

Experts han advertit, en tot cas, que l'estudi s'ha dut a terme a Corea del Sud, país amb una dieta diferent de la d'altres països, de manera que els resultats podrien no ser extrapolables a altres llocs del planeta.