Societat 28/09/2011

El cafè pot prevenir la depressió en les dones

Dos o més cafès diaris incideixen en la química cerebral i ajuden a evitar els estats depressius

Ara
1 min

BarcelonaUna investigació científica apunta que la cafeïna pot alterar la química cerebral, cosa que acaba incidint positivament contra la depressió. Aquests efectes són superiors en els casos de les dones.

Aquestes conclusions, que es poden llegir a la publicació Archives of Internal Medicine, provenen d'un estudi fet en més de 50.000 dones dels EUA. Tot i això, els investigadors que han desenvolupat aquest estudi creuen que s'ha de desenvolupar més encara per poder concretar quin és el nexe entre aquests efectes i la ingesta de cafè. Opinen que és massa aviat per recomanar a les dones que beguin més cafè per controlar el seu estat anímic.

La Harvard Medical School ha realitzat un seguiment durant una dècada a aquestes dones per observar quins són els seus hàbits de consum de cafè. En tot aquest període, només 2.600 han desenvolupat processos depressius. La majoria d'aquestes dones, eren bevedores poc habituals de cafè o, en tot cas, en bevien habitualment però en poca quantitat. En comparació entre elles, les que prenen més de dos cafès al dia rebaixen el seu risc de depressió en un 15% i les que en prenen més de 4, en un 20%.

Aquests resultats van lligats als d'altres recerques que s'han realitzat anteriorment i que demostraven que l'índex de suïcidis també és menor entre les persones que consumeixen cafè. Malgrat encara no s'hagi aclarit el nexe exacte que es troba en la cafeïna, es coneix per altres estudis anteriors que augmenta les sensacions de benestar i d'energia en el cos i la ment humanes.

stats