Publicitat
Publicitat

Fer calaix o moderar el consum innecessari?

El professor d'Economia i Empresa de la UPF Jaume Puig-Junoy analitza per a l'ARA la reforma sanitària del PP. "El sistema triat pel govern espanyol és embolicat i costarà molts diners"

Regular en funció de la renda el copagament dels medicaments pot ser una bona idea i un mètode més just que el que hi havia fins ara de repartir els diners públics, però el govern de Mariano Rajoy s'ha equivocat en la manera de fer-ho. És l'opinió de l'expert consultat per l'ARA, el professor d'Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Jaume Puig-Junoy.

"La modalitat de copagament en funció de la renda que s'acaba d'instaurar no complirà prou bé la seva funció i és més complicada i costosa del que calia. De fet, no es tracta d'un copagament en funció de la renda", assegura. I afegeix: "Una opció més senzilla hauria estat aplicar un mateix import anual màxim per a tothom o un mateix percentatge dels seus ingressos. [...] En canvi, el sistema triat pel govern espanyol és embolicat i costarà molts diners, reclamacions, temps dels pacients i molta burocràcia".

Podeu llegir l'anàlisi de Puig-Junoy a l' ARA PREMIUM.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de