Societat 25/04/2012

Fer calaix o moderar el consum innecessari?

El professor d'Economia i Empresa de la UPF Jaume Puig-Junoy analitza per a l'ARA la reforma sanitària del PP. "El sistema triat pel govern espanyol és embolicat i costarà molts diners"

Ara
1 min
PENSIONISTES AFECTATS  Els jubilats, que fins ara no pagaven res pels fàrmacs, pagaran com a màxim entre  8 i 18 euros al mes en funció  de la seva renda.

BarcelonaRegular en funció de la renda el copagament dels medicaments pot ser una bona idea i un mètode més just que el que hi havia fins ara de repartir els diners públics, però el govern de Mariano Rajoy s'ha equivocat en la manera de fer-ho. És l'opinió de l'expert consultat per l'ARA, el professor d'Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Jaume Puig-Junoy.

"La modalitat de copagament en funció de la renda que s'acaba d'instaurar no complirà prou bé la seva funció i és més complicada i costosa del que calia. De fet, no es tracta d'un copagament en funció de la renda", assegura. I afegeix: "Una opció més senzilla hauria estat aplicar un mateix import anual màxim per a tothom o un mateix percentatge dels seus ingressos. [...] En canvi, el sistema triat pel govern espanyol és embolicat i costarà molts diners, reclamacions, temps dels pacients i molta burocràcia".

Podeu llegir l'anàlisi de Puig-Junoy a l'ARA PREMIUM.

stats