Societat 21/09/2011

La foscor fa bisexual tota una espècie de calamars

L'entorn hostil, profund i amb molt poca llum en què viuen aquest cefalòpodes fa que hagin de practicar la "inseminació indiscriminada" per continuar l'espècie

1 min

Un grup de científics ha descobert una espècie de calamars que viu al fons de l'oceà Pacífic i que no distingeix entre mascles i femelles a l'hora d'inseminar. Es tracta dels Octopoteuthis Deletron, uns petits calamars que viuen en profundes valls submarines en què no arriba pràcticament la llum del sol, entre 400 i 800 metres de profunditat. Les conclusions dels científics apunten que aquesta foscor incideix en la seva conducta sexual.

En l'article que aquests científics publiquen a la revista de la Royal Society of Biology, reconeixen que no han pogut presenciar la còpula entre aquests animals però sí que expliquen que han trobat indicis d'aquest tipus de relacions.

Gràcies a aparells d'enregistrament que funcionen remotament, han obtingut diverses cintes en què es veu com aquesta espècie de la família dels calamars practica la "inseminació indiscriminada". "A través de moltes hores de vídeos, vam poder observar tants mascles com femelles amb paquets d'esperma" ha afegit Hendrik Hoving, principal investigador de l'estudi.

Els investigadors han suggerit que aquest comportament sexual "és part de l'estratègia reproductiva dels Octopoteuthis per maximitzar l'èxit", induint els mascles a inseminar tots aquells calamars que es trobin.

stats