Societat 04/04/2013

Els calbs tenen més possibilitats de patir un atac de cor

Un estudi de la Universitat de Tòquio apunta que els homes sense cabells a la coroneta tenen un 32% més de possibilitats de patir problemes cardíacs

Ara
1 min
Calvície / GETTY IMAGES

BarcelonaUn equip d'investigadors de la Universitat de Tòquio ha publicat un estudi que afirma que els homes sense cabells a la coroneta tenen un 32 per cent més de possibilitats de patir problemes cardíacs que els que tenen el cap ple de cabell, tal com recull la BBC. Tot i això, investigadors britànics -The British Heart Foundation- recorden que si es volen evitar atacs de cor els homes haurien de preocupar-se més de portar una vida saludable i de deixar de fumar que no de la calvície.

La investigació japonesa afirma que són només els calbs de coroneta qui tenen aquests riscos, mentre que no engloba aquells que perden el cabell de manera gradual des del front fins a la coroneta.

El vincle entre calvície i problemes cardíacs encara no és clar. Per fer les conclusions s'han tingut en compte factors com l'edat i la història familiar i s'han analitzat gairebé 37 mil persones a partir d'estudis sobre relacions entre calvície i problemes de cor d'anys anteriors.

stats