Societat 07/06/2012

Avui serà el dia més calorós de la setmana: fins a 35 graus a l'interior

Dijous de Corpus amb xafogor intensa a la costa i temperatures dos o tres graus més altes que ahir. A la tarda descarregaran tempestes al Pirineu i al Prepirineu

Miquel Bernis
2 min

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Ahir la temperatura més alta ja va ser de 35 graus a Vinebre, però avui encara farà més calor, al migdia els termòmetres fàcilment superaran el sostre d'ahir i l'ambient serà de ple estiu. On més es notarà el canvi és a les comarques de Girona, on ahir els termòmetres encara es van quedar força curts en general. El dia ha començat amb molts núvols baixos i boires a la meitat est del país, senyal inequívoc que la humitat és alta i que al migdia la sensació de xafogor serà notable a la costa. Tots aquests núvols, però, tendiran a desfer-se aviat, i en tot cas on més es trigarà a veure el sol serà a la Costa Daurada. Tot fa pensar que a la tarda també farà sol en aquest sector i, en canvi, augmentaran els núvols al Pirineu i al Prepirineu, on descarregaran ruixats i tronades. Alguns xàfecs seran localment forts i acompanyats de calamarsa, especialment al Pirineu de Lleida.

Demà es notarà un canvi a la baixa de les temperatures al migdia, bufarà tramuntana al nord i ja farà menys calor, tot i que el sol predominarà i els núvols seran escassos. Divendres al vespre podrien arribar a caure xàfecs aïllats al Pirineu i a la Catalunya Central, però el cap de setmana començarà ja amb molt de sol. Dissabte hi haurà menys núvols dels que es preveien en un principi i l'ambient serà molt agradable i poc calorós. Diumenge també predominaran les clarianes però a la tarda hi haurà tempestes al Pirineu, a la Catalunya Central i en moltes comarques de Girona i de Barcelona. Tot plegat farà que els dies de calor forta quedin, per ara, aparcats.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi, ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats