Societat 06/10/2011

Últim dia de calor estiuenca

Arriba la tardor: entre 5 i 10 graus menys a l'inici del cap de setmana

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaCap canvi aquest matí, temperatures fresques o fredes a l’interior que ràpidament pujaran a partir de mig matí. Al migdia tornarà a fer calor, tot i que els termòmetres ja no assoliran els rècords dels últims dies. Aquest vespre ja augmentaran els núvols al nord i durant la nit cauran els primers xàfecs al vessant nord del Pirineu, i també en àmbits com el Maresme, la Selva o el Baix Empordà el temps serà insegur ja a la nit i s’hi podria escapar algun xàfec sobtat de matinada.

Demà el canvi de temperatures serà notori a mesura que avanci el dia, els termòmetres aniran baixant i al migdia ja marcaran valors ben bé 4 o 5 graus més baixos que els dies anteriors a moltes comarques. En general el canvi de temps deixarà pocs xàfecs, però a l’entorn de Barcelona el dia serà insegur i s’hi escaparan alguns ruixats sobtats de poca estona; serà bona idea agafar demà el paraigua en aquest àmbit. La tramuntana bufarà fort a l’Empordà i el mestral es deixarà sentir amb ganes a les Terres de l’Ebre. Al Pirineu la cota de neu baixarà per sota dels 2.000 metres però només nevarà al vessant nord. Els xàfecs més intensos cauran a les Illes.

El cap de setmana farà sol en general, només amb alguns intervals de núvols dissabte a la costa central i al sud de la Costa Brava. Tot i que començarà amb un ambient molt de tardor, diumenge al migdia les temperatures ja seran força agradables. La tramuntana durarà tot el cap de setmana al nord.

La setmana vinent les temperatures es recuperaran clarament de dia, cap perspectiva de pluges generoses o generals.

Aquesta tarda a les 6 obrirem xat en directe perquè pugueu fer preguntes sobre el temps dels pròxims dies. Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats