Societat 28/08/2012

Calor i xafogor intenses que només es quedaran fins dijous

La nit d'avui ha estat tan insuportable com les de l'onada de calor. Possible nou rècord de temperatura nocturna a l'aeroport del Prat

Miquel Bernis
2 min
Xafogor i cel mig tapat al Masnou // Mariona Rifà

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Després d'un parell de dies en què a la majoria d'indrets s'ha pogut oblidar la calor més forta, les temperatures tornen a situar-se avui en valors força insuportables que duraran fins dijous. Aquesta nit no s'ha baixat dels 26 graus a Tarragona ni tampoc al centre de Barcelona, i moltes comarques interiors han tornat als valors de nit tropical, amb mínimes superiors als 20 graus. L'aeroport del Prat s'ha quedat amb una mínima de 27,9 graus, que si es confirmés seria un nou rècord de temperatura nocturna des del 1924, una xifra que superaria la que ja es va produir la setmana passada, de 27,2.

Aquesta nova situació de calor intensa es notarà molt més de nit que de dia, ja que tot i que al centre de la jornada la humitat i la xafogor tornaran a ser fortes a prop de la costa, en general pocs seran els termòmetres que superin els 35 graus a primera hora de la tarda. Avui serà un dia mig ennuvolat i insegur, amb risc de xàfecs puntuals tant al Pirineu com a la Catalunya Central i al Prelitoral. Sempre seran xàfecs de poca estona i de pocs litres.

Aquesta nit tornarà a ser de mal dormir, tant o més que l'última, i dimecres s'entreveu variable, amb molts núvols a la costa durant el matí, sobretot al sud, i a la tarda, en canvi, hi haurà més núvols al Pirineu i hi descarregaran tempestes. Dijous, els mapes del temps van confirmant que tindrem ruixats i tronades molt generals, un canvi de temps més important que el del cap de setmana i que pot provocar també un canvi de temperatures més significatiu. El cap de setmana tornarà a bufar tramuntana i tot fa pensar que començarem a notar l'ambient de finals d'estiu.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats