Societat 24/04/2012

Arriba la primera calorada de l'any

Demà començarà una pujada de temperatures que permetrà començar a deixar la jaqueta a casa durant la segona part de la setmana

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } El vent fred i les baixes temperatures d'aquest matí fan difícil entreveure-ho, però demà començarà una pujada de temperatures important que permetrà per primer cop deixar la jaqueta a casa, fins i tot al matí, a molts indrets. Les temperatures pujaran entre 5 i 8 graus i al migdia alguns termòmetres ja superaran els 25 graus, tot i que els intervals de núvols que aniran circulant faran probablement que el canvi es noti més de nit i a primera hora que no pas al migdia. El període d'altes temperatures durarà fins dissabte, i tot fa pensar que al llarg del pont del primer de maig l'ambient s'anirà normalitzant.

Tot això, però, passarà a partir de demà. Avui el dia ha començat amb cops de vent de més de 50 km/h a força comarques, un vent que anirà perdent intensitat amb el pas de les hores. En general hi haurà moltes estones de sol, però el temps continuarà insegur a les comarques de Girona i en àmbits com el Maresme, el Vallès Oriental o Osona. En tots aquests sectors es podria escapar algun xàfec de poca estona, sobretot a partir de mig matí. A part de la pujada de temperatures, dels dies vinents també cal destacar que ens visitaran moltes bandes de núvols poc amenaçadors que només deixaran ruixats al Pirineu o puntualment a Ponent. Demà, el canvi de temperatures anirà acompanyat de ventades a moltes comarques, un vent que serà fort al Pirineu i també en alguns sectors de la Costa Brava.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi, incloent-hi el cap de setmana, actualitzada amb els mapes d'avui.

stats