Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

La campanya contra els peatges li ha costat fins ara a Abertis 180.000 euros

La companyia ha xifrat en 59.996 els casos d'impagament, un 0,21% del total de les transaccions

La campanya iniciada per la plataforma #novullpagar cridant a l'impagament dels peatges a Catalunya ha costat per ara a Abertis Autopistes uns 180.000 euros. En roda de premsa al centre d'operacions d'Abertis Autopistes a Granollers, el director general Abertis Autopistes, Josep Lluís Giménez, ha facilitat aquesta xifra i ha precisat que, des de l'inici de la campanya –a finals d'abril–, han registrat 59.996 casos d'impagament, un 0,21% del total de les transaccions.

Per ara, Abertis Autopistes ha tramitat 45.776 denúncies, 46 d'elles per la via penal, relacionades aquestes últimes amb el tracte que han patit empleats de la companyia. Els gairebé 60.000 casos d'impagament corresponen a uns 25.000 usuaris, 10.000 dels quals acumulen més d'un cas d'impagament (uns 4,5 impagats de mitjana), i els altres 15.000 han comès aquesta infracció una vegada, segons dades d'Abertis, que gestiona la majoria de les vies de peatge a Catalunya.

El peatge on més protestes d'aquest tipus s'han produït és el de Vilassar (C-32), amb 7.000 casos d'impagament, i li segueixen el de Mollet (C-33) i el de Vallcarca (C-32). El Servei Català de Trànsit (SCT) va precisar fa alguns dies que una d'aquestes multes per l'impagament de peatges ja ha estat abonada. Abertis Autopistes també ha volgut deixar clar aquest dimecres que no percep cap quantitat per les multes que s'imposin als ciutadans, encara que sí ha reclamat ja el cobrament del 20% dels impagats que ha patit.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT