SALUT
Societat 31/01/2012

Sessions de bellesa per superar un càncer

Una fundació nord-americana que organitza tallers d'estètica i de cosmètica per a dones que pateixen càncer desembarca a l'Estat. Es tracta d'una iniciativa pionera per millorar l'autoestima de les malaltes

Andrea Rodés
1 min
Sessions de bellesa  Per superar el càncer

BarcelonaTot i que no se'n parli gaire, el deteriorament de l'aparença externa té un fort impacte negatiu en l'estat d'ànim de les pacients de càncer sotmeses a tractaments agressius com la quimioteràpia o la radioteràpia. Per aquesta raó, va néixer als Estats Units la fundació Look good, feel better [Si et veus bé, et sentiràs millor], dedicada a millorar l'autoestima i la qualitat de vida de les pacients oncològiques per mitjà de l'organització de tallers de bellesa i sessions d'estètica als hospitals.

"Sembla molt fàcil col·locar-se una perruca o un turbant, però no ho és. A moltes pacients els agradaria ser assessorades", diu la Gemma Carbonell, que acaba de començar el tractament de quimioteràpia per superar un càncer de mama.

Ara, aquesta organització nord-americana desembarcarà a l'Estat, i la seva directora va viatjar aquest novembre a Barcelona per reunir-se amb diversos representants del sector de bellesa i cosmètica. "No han de tenir vergonya per voler sentir-se guapes", explica Louanne Roark, directora de la fundació. Aquesta entitat creu que el deteriorament de la imatge externa de les pacients que fan quimioteràpia afecta molt la seva autoestima.

Ho podeu llegir a l'ARA PREMIUM.

stats