Societat 11/08/2011

La cançó de La Marató es farà amb 'donacions' de lletres i música

El disc de La Marató d'enguany tindrà una cançó especial, ja que haurà estat feta a partir de les col·laboracions dels espectadors, tant pel que fa a la lletra com pel que fa a la música.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Marc Parrot és qui s'encarrega d'anar ajuntant i depurant les lletres que arriben fins a fer-ne una de sola.

Barcelona.La Marató d'enguany es dedicarà a la regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits. Es tractarà d'una campanya que no només mirarà de recaptar fons per a la recerca biomèdica, sinó que també buscarà promoure la sensibilització respecte a la donació. Per fer-ho tot coherent amb aquesta idea, el disc d'aquesta iniciativa solidària serà especial: una de les cançons es farà de manera col·laborativa, a partir de donacions. Però no seran donacions d'òrgans o teixits, sinó de lletres i instrumentacions.

El punt de partida és el títol del tema: Teixit humà . El músic Marc Parrot -àlies El Chaval de la Peca , àlies el presentador de Casal rock - serà l'encarregat d'agafar totes les aportacions i sotmetre-les a votació fins a acabar confegint una única cançó que, d'alguna manera, tingui molts autors.

Primer lletra, després música

La primera fase ja està en marxa, s'estén fins a finals d'agost i passa per la recollida de versos. Els participants poden enviar les seves estrofes i comentar les que han enviat d'altres. Agafant trossos d'aquí i d'allà s'acabarà elaborant una lletra a la qual caldrà buscar-hi música a partir dels enregistraments que també enviïn els seguidors de La Marató. Amb aquests retalls es compondran dues cançons, que els telespectadors podran votar per decidir quina es converteix en el tema oficial d'aquesta edició.

De moment, el blog del programa ja ha rebut més de 500 propostes. Una de les tornades que s'ha situat millor és: "Anem / teixint complicitats / gestos esperançats. / Com dos arbres fent bosc / ordim amb emoció / teixit humà". Parrot comenta les aportacions (rima, mètrica, sentit...) i va explicant el seu procés d'alquimista sonor.

Una altra manera de seguir la iniciativa és a partir del programa Factor estiu -que presenta Elisabet Carnicé cada tarda a Catalunya Ràdio de 4 a 7-: a la secció El banc de sons es van repassant les lletres presentades a votació.

stats