Publicitat
Publicitat

La candidatura d'Eugènia Gay al Col·legi d'Advocats de Barcelona s'ofereix com a mitjancera entre Catalunya i Espanya

L'equip que aspira a liderar la nova etapa de l'ICAB garanteix la neutralitat ideològica pel que fa a la qüestió catalana i s'ofereix com a mitjancer per solucionar els "conflictes polítics"

Eugènia Gay, candidata a degana de l' Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) i filla de l'exdegà d'aquesta institució i expresident del Tribunal Constitucional (TC) Eugeni Gay, ha assegurat que si guanya les eleccions del 28 de juny garantirà la "neutralitat" i la "independència" d'aquesta institució.

Les declaracions, realitzades en l'acte de presentació del seu programa, han evidenciat les diferències de la candidatura de Gay amb l'actual junta de l'ICAB, obligada pel Tribunal Superior de Justícia a deslligar-se del Pacte Nacional pel Dret a Decidir després d'haver-s'hi adherit. 

Jordi Pina, aspirant a vicedegà amb l'equip de Gay i advocat d'Irene Rigau en el cas del 9-N, ha subscrit les paraules de la candidata i ha afegit que el col·legi "s'hauria d'erigir" com a actor clau per "aproximar postures" i generar "consens" en el conflicte entre Espanya i Catalunya. "Penso que és una institució de suficient prestigi per actuar com a mitjancera en la solució dels possibles conflictes polítics que hi ha en el país i que, lamentablement, es transformen en problemes judicials", ha reblat. 

El lletrat ha afegit que malgrat que no li pertoca a l'ICAB "adherir-se a determinades coses" tampoc es pot passar per alt "que amb independència de les idees polítiques" aquesta institució "sempre ha defensat la llibertat dels ciutadans del país de poder-se expressar en democràcia". 

El programa de Gay 

Gay, que competirà pel càrrec amb Jordi Pintó i Lluís Riera, ha afirmat que per fer de l'ICAB una institució útil i transparent lluitarà contra la precarietat laboral dels joves advocats que comencen amb l'impuls d'un nou conveni laboral i la  rebaixa de les quotes col·legials.

La candidata també va fixar com a prioritat la lluita contra els actes de competència deslleial i intrusisme a la professió. Es tracta, d'acord amb Gay, de pàgines web o negocis d'assessoria que assumeixen competències pròpies dels advocats sense la necessària formació per fer-ho. 

Per tal de promoure la transparència, l'aspirant ha anunciat que, de ser escollida com a nova degana, publicarà trimestralment informació detallada de l' execució del pressupost. Gay també ha remarcat la necessitat de transformar digitalment la institució  amb la implantació del vot telemàtic i l'impuls d'un pla de formació gratuït per capacitar els advocats en aquesta nova realitat. 

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de