TRAGÈDIA
Societat 29/05/2012

Quatre nens espanyols moren a Qatar

Quatre nens espanyols van perdre la vida ahir en un incendi al centre comercial de luxe més gran de Doha, a Qatar, on van morir 19 persones. Els familiars denuncien la falta de mesures de seguretat.

Thaïs Gutiérrez
2 min
RESCAT A DOHA    Membres de les forces de seguretat treuen els ferits  del centre comercial Villagio,  ahir a la tarda.

BARCELONAAlmenys 19 persones van morir ahir en un incendi de grans dimensions al complex comercial de luxe Villagio, situat a Doha, la capital de Qatar. Les flames van començar al voltant de les onze del matí, per causes que encara s'estan investigant, al restaurant situat a la primera planta del centre comercial i es van estendre ràpidament cap a la llar d'infants, una de les zones de més difícil accés, on en aquells moments hi havia desenes de criatures.

Un representant dels bombers qatarians, Hamed al-Duhaimi, va explicar que la complicada ubicació de l'escola bressol va dificultar les tasques de rescat dels bombers, que van haver d'entrar pel sostre de l'edifici per poder salvar les persones atrapades, ja que les escales per accedir a la primera planta es van esfondrar.

El ministre qatarià d'Interior, Abdul·là bin Nasser al-Zani, va informar ahir a la tarda que el balanç de víctimes mortals és de 19, de les quals 13 eren menors. Segons fonts de l'Hospital Infantil Hamad, es tracta de set nenes i sis nens. Les altres sis víctimes són quatre professores i dos bombers que van morir intentant salvar les persones atrapades. A més, segons fonts hospitalàries, hi ha 17 persones ferides de diversa gravetat.

Famílies espanyoles

Per la seva banda, el ministeri d'Afers Exteriors espanyol va confirmar que quatre de les víctimes eren nens espanyols que eren a la llar d'infants. D'aquestes quatre criatures, tres eren germans i, segons va informar l'agència Efe, eren els fills d'un responsable de la constructora OHL que treballa al país àrab. Els nens tenien edats compreses entre els 2 i els 7 anys. La quarta víctima espanyola és una nena de set anys, la família de la qual prové del poble de Campo de Criptana, a Ciudad Real, però el seu pare treballa com a enginyer a Qatar desenvolupant grans projectes.

El familiar d'una de les víctimes va denunciar a Reuters que les mesures de seguretat del complex eren insuficients i va destacar que "aparentment no hi ha cap alarma anti-incendi ni senyalitzacions ni aspersors en tot el centre comercial". Els pares de les criatures les havien deixat a la llar d'infants i un cop es va declarar l'incendi van intentar tornar a la primera planta, però el fum i l'ensorrament de l'escala ho van impedir. Les autoritats del país àrab van anunciar ahir que han obert una investigació per aclarir les causes de l'incendi i han promès "castigar" els culpables en cas que hi hagi hagut negligències.

stats