Publicitat
Publicitat

Una celebració més accessible: els canvis per a les campanades de Barcelona

L'Ésser del Mil·lenni tornarà a protagonitzar la festa de Cap d'Any de l'avinguda Maria Cristina

Posar Barcelona al mapa mundial de les celebracions de Cap d'Any. Amb aquest objectiu, Barcelona celebrarà per segon any consecutiu la festa de Cap d'Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. L'Ésser del Mil·lenni de la Fura dels Baus tornarà a cobrar vida amb el mateix patró que l'any passat. La principal novetat d'enguany és que es posen en marxa noves mesures per fer més accessible l'entrada i la sortida de la zona. Una de les novetats és que quan s'acabi l'espectacle els espectadors podran sortir del recinte per l'avinguda Rius i Taulet. L'any passat només podien fer-ho per l'avinguda Maria Cristina i per les Torres Venecianes. Una altra novetat és que s'habilita per primera vegada una zona reservada per a espectadors amb mobilitat reduïda, que se situarà just davant de l'entrada del Palau de Congressos.

Així ho han explicat aquest matí el director general de projectes de Focus, Joan Còdol, i el director operatiu de Turisme i Esdeveniments de l’Ajuntament, Joan Torrella, que han afegit que calculen que assistiran a la celebració unes 70.000 persones. "Esperem un públic familiar, tant de Barcelona com turista", ha afirmat Torrella. En aquest sentit, ha expressat que no han fet "cap esforç" per saber quants turistes hi havia a la celebració de l'any passat. El pressupost destinat a la celebració és de 450.000 euros.

Pel que fa a les afectacions viàries, Còdol ha explicat que es preveuen talls de circulació a partir de les 20.00 a tots els accessos de la banda de muntanya i a partir de les 21.00 a Rius i Taulet i l'avinguda Maria Cristina. "Recomanem que tothom vingui caminant o amb transport públic", ha apuntat Torrella. Al dia de l'assaig general (el dia 30 de les 21.00 a les 23.00) només es tallarà el trànsit si hi ha una gran afluència de gent.

L'espectacle començarà a les 23.30 amb l'actuació dels Castellers de Sants i s'acabarà a les 00.06. La música i les projeccions a les pantalles s'acabaran a la 01.00. 

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de