Societat 26/01/2012

A les portes d'un cap de setmana de ple hivern

Demà una borrasca farà ploure a força comarques de la meitat sud ja des de primera hora. Dissabte i diumenge la neu podria aparèixer puntualment en cotes baixes

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLa meteorologia s'anima després de molts dies de monotonia, avui el temps no serà gaire diferent del que hem tingut els dies anteriors, però amb el pas de les hores els núvols aniran a més, i en general al migdia l'ambient ja no serà tan suau com el dels últims dies. No serà, però, fins avançada la nit que apareixeran els primers xàfecs, sobretot a la Costa Daurada. Demà, una borrasca omplirà el cel de núvols, i només a les comarques de Girona s'hi veurà a estones el sol. Els xàfecs començaran ja des de primera hora i afectaran sobretot les comarques de Tarragona i en menor mesura les de Lleida i del sud de Barcelona. La pluja serà continuada al sud i podrà durar bona part del dia en aquest sector, nevarà a partir dels 1.000 metres, tot i que al Pirineu les precipitacions no hi seran especialment intenses.

La borrasca s'anirà retirant a la nit, però el cap de setmana el temps serà molt variable i difícil de concretar. Ara mateix els mapes del temps apunten a alguns ruixats febles a última hora de dissabte entre la Catalunya Central i les comarques de Barcelona, amb una cota de neu que podria fins i tot baixar dels 500 metres. Diumenge a última hora podrien aparèixer també ruixats puntuals de neu al nord-est, i tot fa pensar que la neu caurà, per fi, amb alegria en molts sectors del Pirineu. En general dissabte i diumenge passaran amb més núvols al nord i més clarianes al sud.

El més important del cap de setmana serà l'ambient de ple hivern, les temperatures baixaran entre 5 i 10 graus i la sensació de fred serà intensa, especialment tenint en compte que venim de dies molt suaus i poc hivernals. Probablement no hi haurà grans glaçades fins dilluns, i tot fa pensar que serà a les hores centrals del dia quan el fred serà més notable.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats