TRIBUNALS

El capità del 'Prestige' diu que la càrrega s'hauria pogut transvasar

Apostolos Mangouras, capità del Prestige quan es va enfonsar, va assegurar ahir durant el judici pels danys contra el medi ambient que la càrrega s'hauria pogut transvasar a un altre vaixell. Mangouras va defensar que, un cop corregida l'escora inicial, d'entre 25 i 30 graus, el vaixell "podria haver estat remolcat a una zona abrigada i la càrrega s'hauria pogut transvasar a una nau més petita".

L'endemà que el capità enviés el senyal de socors perquè el vaixell era a la deriva amb una fissura en un dels tancs, les autoritats espanyoles van decidir allunyar-lo de la costa. "Va ser la pitjor decisió possible", va assegurar ahir Mangouras. "No vam estabilitzar el vaixell perquè després el portessin a l'oceà", va lamentar.

El fiscal especial de medi ambient de Galícia demana per al capità una pena de 12 anys de presó per atemptat contra el medi ambient, danys i desobediència. El macrojudici pels danys causats en el vessament de més de 66.000 tones de fuel pesant per l'enfonsament del Prestige va començar el 16 d'octubre a la Corunya. El ministeri fiscal reclama per la marea negra provocada per l'enfonsament del Prestige indemnitzacions pels danys causats, que sumen 4.442.000 euros.

Més continguts de