Societat 17/01/2012

El capità del creuer diu a la jutge que va salvar "milers de vides"

Francesco Schettino està detingut i podria ser condemnat a fins a 15 anys de presó si el declaren culpable

Acn
1 min

BarcelonaEl capità del 'Costa Concordia', Francesco Schettino, ha prestat declaració davant del jutge aquest dimarts durant tres hores. La fiscalia de la localitat italiana de Grosseto ha demanat que el capità segueixi empresonat fins que no sigui jutjat pel naufragi del creuer, però la jutge d'instrucció Valeria Montesarchio, responsable d'investigar el naufragi, ha ordenat que sigui arrestat al seu domicili.

Segons informa l'agència Ansa, en l'interrogatori davant la jutge d'instrucció Valeria Montesarchio, ha declarat que es trobava al comandament de la nau en el moment de l'impacte contra la zona de roques a l'illa del Giglio i que va salvar "milers de vides". No obstant, el seu advocat ha assegurat que el seu client mai va abandonar el creuer, una afirmació que es contradiu amb l'esbroncada que li va clavar Capitania per haver marxat de l'embarcació quan encara quedaven passatgers, una conversa que ha transcendit aquest dimarts.

Schettino, que va ser detingut dissabte passat, està acusat d'homicidi múltiple, naufragi i abandó de la nau i si fos declarat culpable quan el jutgin pot arribar a ser condemnat a 15 anys de presó.

Segons fonts properes a la investigació citades per l'agència Ansa, les autoritats han acordat sotmetre el capità a un examen de proves toxicològiques per determinar si va prendre alguna substància estupefaent durant la nit del naufragi.

Els equips de rescat que treballen al 'Costa Concordia' han trobat aquest dimarts cinc víctimes mortals més a la part submergida del creuer. Amb les cinc víctimes localitzades aquest dimarts, la xifra total de morts s'eleva a 11, incloent el ciutadà mallorquí Guillem Gual. Així mateix, hi hauria 24 persones desaparegudes pel naufragi segons l'últim recompte de desapareguts.

stats