SOCIETAT
Societat 28/05/2011

Les càrregues de Barcelona revifen les acampades arreu de Catalunya

A Girona ha reactivat el campament dels "més que indignats" mentre a Lleida més de mig centenar de persones han dormit a la plaça Ricard Vinyes

Agències
2 min
Després del desallotjament d'ahir, la plaça Ricard Vinyes de Lleida ha tornat a ocupar-se / ACN

Girona / LleidaLes càrregues policials als campaments d'indignats de Barcelona i Lleida han fet revifar les protestes. A Girona, per exemple, més persones que mai han passat la nit a la plaça Catalunya com a mostra de rebuig a la "violència policial" i en solidaritat amb els 'indignats' ferits. Si habitualment hi ha una quinzena de tendes de campanya, ara en són una vintena i moltes persones han dormit a l'aire lliure. "Ja no estem indignats, ara estem més que indignats", ha afirmat un dels acampats. A Lleida, més de mig centenar de persones han despertat a la plaça Ricard Vinyes de Lleida després de la nit amb més acampats dels indignats a la capital de Ponent.

Els acampats gironins defensen que poden "coexistir" amb una celebració blaugrana. "S'ha donat massa bombo al Barça, això és més important", diuen. El primer que han fet els acampats quan s'han aixecat és arreglar l'entorn del campament i agafar escombres per netejar. Amb la ressaca de la mobilització multitudinària d'ahir al vespre, amb un miler de persones condemnant les càrregues de Barcelona i Lleida, els 'indignats' senten que tenen més suport que mai. "Sempre hem rebut molt suport, però ara la gent s'ha mobilitzat més", expliquen. Els indignats de Girona han convocat una nova assemblea per aquest dissabte a les 20 h.

A Lleida, la càrrega policial a Barcelona va treure al carrer més de 2.000 persones ja aquest divendres a la nit en una de les manifestacions més multitudinàries que es recorden a Lleida. El campament de Ricard Vinyes s'ha tornat a muntar després de l'operació neteja. Els indignats hi han instal·lat una carpa i tendes, tot i que la majoria han dormit en sacs, fins que a les 7 h del matí els serveis de jardineria de la Paeria han engegat les màquines de segar la gespa. La nit ha tornat a deixar l'espai ple cartells, caixes amb menjar, tendes, carpes, maletes i tot tipus d'objectes.

stats