SOCIETAT
Societat 06/06/2011

Hereu es desentén de les càrregues a la plaça Catalunya i diu que l'operació va tenir "greus errors"

Redacció
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona en funcions, Jordi Hereu, ha criticat aquest dilluns el desallotjament de la plaça de Catalunya del passat 27 de maig i ha assegurat que "l'hora, el dia, el moment i tot el desenvolupament va ser erroni". En una entrevista a RAC1, Hereu ha assumit la responsabilitat d'haver acordat que calia actuar a la plaça per dur a terme tasques de neteja per evitar incidents durant les possibles celebracions de la Champions, però s'ha desmarcat dels incidents.

Hereu ha dit que el departament d'Interior ha d'estar avaluant una operació que va tenir "greus errors" i ha declinat qualsevol responsabilitat pels incidents que es van produir aquell divendres al matí. En aquest sentit, ha afirmat que el dispositiu anava a càrrec dels Mossos d'Esquadra i que la Guàrdia Urbana no va actuar. "L'operació va tenir greus errors. Sóc responsable d'haver acordat que calia fer una actuació per treure elements potencialment perillosos. I res més", ha sentenciat.

L'alcalde de Barcelona en funcions ha deixat que clar que no es pot acampar eternament a la plaça Catalunya perquè és un espai públic de tothom, i per tant, "no és de ningú en particular". Hereu ha mostrat el seu respecte als motius que han portat a fer aquesta acampada i al que s'està debatent i ha rebutjat plantejar la qüestió sobre si els indignats ocupen un espai públic.

stats