Publicitat
Publicitat

Els carrers de Barcelona concentraran 175 obres aquest estiu

Aquesta campanya d'estiu s'engeguen un total de 38 nous projectes a la ciutat, 55 menys dels que es van dur a terme l'any passat

Les 38 obres que l'Ajuntament de Barcelona té previst engegar aquest estiu eleven la xifra total d'obres simultànies a la ciutat fins a les 175. Aquesta dada suposa un descens significatiu de 55 projectes respecte a l'any passat.  Per això avui el regidor de Mobilitat en funcions, Francesc Narváez, ha assegurat que els ciutadans tindran "un estiu molt millor, excepte els afectats per les obres ferroviàries" i ha justificat la baixada pel fet que aquest any no es compta amb els fons Zapatero.
Les afectacions més grans les causaran, entre el 4 i el 27 d'agost, els treballs de cobertura de les vies d'accés a l'estació de Sants que, a més de l'afectació viària, comporten talls en el trànsit ferroviari.

Els trens de Rodalies procedents del sud de Barcelona no arribaran a l'estació de Sants i es quedaran a Bellvitge o l'Hospitalet, al mateix temps que no hi haurà servei ferroviari entre Sants i l'aeroport.Com a alternativa, els usuaris de Renfe podran utilitzar el metro i els FGC, i els autobusos llançadora per accedir a l'aeroport.

Tot i així, l'actuació ferroviària però significativa que es durà a terme aquest estiu a Barcelona serà l'inici de l'extracció de la tuneladora Barcino, que perfora el túnel de l'alta velocitat Sants-Sagrera, per sota de la ciutat.

Durant aquest estiu s'acabarà de construir el pou de l'AVE a la cruïlla dels carrers Entença i Provença, per on s'extrauran les peces de la tuneladora Barcino i que es taparà després de l'operació. Altres obres ferroviàries que afectaran aquest estiu la vida ciutadana són les que es duran a terme per millorar els serveis a l'estació de Passeig de Gràcia i al pont del Treball, on s'ha de construir la plataforma de la línia d'alta velocitat.

Entre les actuacions d'estiu en infraestructures, el regidor de Mobilitat ha destacat també la remodelació de l'estació de Gràcia dels FGC i la recuperació de dos carrils de circulació de la C-17, així com la construcció de dues illes centrals de vianants en el marc de l'obra de construcció del carril BUS-VAO.

Quant a equipaments, Narváez ha destacat la importància de l'inici de la retirada de les marquesines i la instal·lació dels murs subterranis del Mercat de Sant Antoni. I pel que fa a mobilitat, manteniment i serveis, ha explicat que durant els mesos de juliol i agost es duran a terme 16 actuacions de pavimentació en carrers, que sumaran 96.972 metres quadrats de calçada, 10 menys que l'estiu passat

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de