Publicitat
Publicitat

Excrements de gos i contenidors desbordats: mapa dels 863 racons més bruts de Barcelona

Les deposicions d'animals suposen el 48% dels problemes de neteja a la ciutat

Ciutat Vella, Gràcia, Horta, Nou Barris i Sant Andreu són els districtes amb més brutícia de Barcelona, i els excrements de gos en són la causa principal. Les defecacions d'animals suposen el 48% dels problemes de neteja a la ciutat, seguides de les bosses domèstiques fora de lloc (35%), les bosses industrials (8%) i els mobles i trastos vells dipositats al carrer el dia que no toca (9%). Ho revela un mapa elaborat per l'Ajuntament on s'han marcat els 863 "punts negres" de la ciutat, aquells punts on de manera persistent se sap que hi ha algun problema de neteja. Segons les dades de l'Ajuntament, els punts són de tipologia diversa, i n'hi ha que estan vinculats a factors que demanen més temps d'actuació, com els alimentadors d'animals, el 'botellón' i els abocadors incontrolats.

El teu barri està brut? Entra aquí i explica'ns-ho!

Per districtes, les dades indiquen que els orins i excrements són el problema més present a l'Eixample, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Martí. Pel que fa al mal ús dels contenidors i papereres, Sants-Montjuïc, Gràcia i Sant Andreu són els districtes més afectats. Finalment, el mal ús del sistema de recollida és el que persisteix més a Ciutat Vella.

El consistori ha fet pública la localització d'aquests punts negres per intentar "conscienciar la ciutadania i millorar els indicadors", en el marc d'una campanya de sensibilització que va posar en marxa aquest febrer. La campanya s'adreça al veïnat de la ciutat i al sector comercial per demanar més "implicació i corresponsabilitat" en la neteja i compta amb 100 informadors de carrer a tots els districtes. En l'àmbit d'aquesta campanya, els equips de neteja supervisen cada dia els 863 punts negres amb especial atenció per veure si hi ha cap millora. Segons el consistori, des que es va iniciar la campanya ja s'han notat les primeres millores.

Informació dirigida als turistes

En l'equip d'informadors, d'altra banda, també hi ha membres que parlen de manera fluida l'anglès i el francès perquè es puguin adreçar al públic estranger i als turistes. Els informadors són de nacionalitats diverses, i es prioritzen els d'aquells països d'on Barcelona té més població, com els països àrabs, el Pakistan, la Xina i les Filipines. Des del mes de febrer s'ha interactuat amb 108.702 persones fent enquestes de percepció de la neteja a Barcelona, així com accions temàtiques específiques sobre excrements i orins de gossos, mobles i trastos vells, percepció del problema dels senglars i ús de papereres de les places. Aviat s'afegiran accions sobre els sistemes de recollida (contenidors, pneumàtica, recollida manual de bosses) i les burilles de cigarret, entre d'altres.

La brutícia, al sisè lloc del rànquing de maldecaps dels barcelonins

La neteja és un problema que ha anat perdent pes entre els més greus que mencionen els barcelonins en les enquestes municipals. Així, mentre els anys 2005 i 2006 la brutícia de la ciutat ocupava les primeres posicions del rànquing, l'any passat va ser rellevada a la sisena posició, per darrere de l'atur i les condicions de treball, el turisme, la circulació i el trànsit, la inseguretat i els transports, però per davant dels problemes econòmics, la contaminació, els problemes socials o els sorolls.

Etiquetes

Més continguts de