cas Gürtel
Societat 02/01/2012

La Generalitat valenciana hauria contractat tres empreses Gürtel per a un mateix acte

El titular de Sanitat, Luis Rosado, i l'alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, que han declarat com a parts implicades en la contractació, han negat tenir cap coneixement dels fets

Efe
2 min

ValènciaLa conselleria de Sanitat valenciana hauria contractat tres empreses de la trama Gürtel per a un mateix acte en dues ocasions, segons ha explicat l'acusació popular de l'anomenat judici dels vestits, un fet que, presumptament, desconeixien el titular de Sanitat, Luis Rosado, i l'alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, que han declarat en condició de parts implicades en l'organització dels actes.

En el primer, que va tenir un cost aproximat de 47.000 euros, hi van participar Orange Market, Easy Concept i Disseny Asimètric. En el segon, en el qual la conselleria va gastar uns 50.000 euros, van intervenir Orange Market (en aquesta ocasió amb dos contractes), Servimadrid i Disseny Asimètric.

Tant el conseller, que quan es va adjudicar aquest contracte era secretari autonòmic, com l'alcalde, que era subsecretari autonòmic de Sanitat, recorden haver signat la participació d'Orange Market, però no de la resta de societats.

Segons Rosado, a Orange Market se li va adjudicar per 11.900 euros la realització d'un vídeo en tres dimensions per un dels actes. El lletrat de l'acusació popular li ha preguntat per la participació en aquest mateix acte de les empreses Easy Concept i Disseny Asimètric, i el conseller ha assegurat que ell únicament va signar el contracte amb Orange Market. Rosada ha assegurat, però, que a més de la producció del vídeo, l'acte també requeria la seva projecció i el muntatge i il·luminació d'un escenari, uns serveis que podrien haver tramitat altres departaments del govern autonòmic.

El conseller ha negat que aquesta contractació -en què, segons consta en el sumari, hi van participar quatre direccions generals de l'administració - es fragmentés per no haver de ser adjudicada per procediment públic.

Per la seva banda, l'alcalde de Castelló ha explicat que va contractar Orange Market per organitzar una gala de premis de professionals sanitaris que es va realitzar dur a terme en el Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

En aquesta ocasió, l'empresa que gestionava Álvaro Pérez, el Bigotis, es va encarregar de dues activitats diferents mitjançant dos contractes, i la resta de serveis (personal auxiliar, alimentació i muntatge de l'escenari, entre d'altres) es van adjudicar, també sense publicitat ni concurrència, a diferents societats.

Segons reflecteix el sumari, entre les adjudicatàries hi figuren Servimadrid i Disseny Asimètric que, juntament amb Orange Market, van facturar prop de 30.000 euros a la Conselleria.

L'alcalde de Castelló ha dit que no tenia "ni idea" d'aquesta contractació.

Els dos testimonis han assegurat que les dues adjudicacions es van tramitar sota una “estricta legalitat” i que, posteriorment, van ser auditats.

Tots dos han negat que l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i l'exsecretari regional del PP, Ricardo Costa, jutjats en aquesta causa, tinguin competència en la contractació pública i han rebutjat haver rebut indicacions de cap instància de la Generalitat valenciana per concedir adjudicacions a Orange Market o a altres empreses.

Altres testimonis de l'administració que han declarat en la quinzena jornada de l'anomenada causa dels vestits del cas Gürtel han esgrimit arguments similars.

stats