Societat 20/07/2011

La sentència del cas Hisenda es farà pública la setmana que ve després de mes d'un any del final del judici

Els imputats, entre els quals hi ha De la Rosa i Nuñez i Navarro, coneixeran si finalment l'Audiència de Barcelona els condemna a presó per la trama de corrupció descoberta el 1999 a la Delegació d'Hisenda a Catalunya

Laia Espín
1 min

BarcelonaLa sentència del cas Hisenda serà llegida públicament la propera setmana, concretament el dijous, a l'Audiència de Bareclona després d'un any des de la finalització del judici. Empresaris poderosos com ara l'expresident del Barça Josep Lluís Núñez i el controvertit Javier de la Rosa jutjats, ara fa un any, pel presumpte pagament de suborns a inspectors d'Hisenda durant la dècada dels noranta coneixeran si són o no culpables. Aquest cas va arribar a judici després de més de 10 anys en instrucció.

La Fiscalia va demanar vuit anys de presó per al financer De la Rosa i vuit anys i dos mesos per a Núñez i per al seu fill, per haver subornat presumptament excàrrecs d'Hisenda a Catalunya a canvi que fessin els ulls grossos en les inspeccions en les seves societats.

Tanmateix, l'excap de l'àrea regional d'Inspecció a Catalunya Josep Maria Huguet, afronta una petició fiscal de 16 anys de presó, pena que s'eleva fins als 19 i els 22, respectivament, en el cas de dos exinspectors.

Un cas que, cal recordar, va costar el càrrec a l'aleshores ministre d'Hisenda, Josep Borrell, cridat a declarar com a testimoni. Amb aquestes pràctiques irregulars, els empresaris s'haurien estalviat el pagament d'impostos a l'erari públic, un frau que el ministeri fiscal fixa en uns 8 milions d'euros.

stats